Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Стоев ще наблегне на посрещането преди световното първенство

Мартин Стоев (вляво) е доволен от отбора.
Снимка: cev.lu

Националният отбор на България по волейбол за юноши под 19 години се завърна у нас след турнето в САЩ, където изигра шест приятелски мача с формациите на домакините - U19, U21, U23. Общо за визитата си в Лос Анджелис, момчетата на Мартин Стоев записаха четири победи, един равен и една загуба. Проверките бяха част от подготовката на отбора за световното първенство в Иран до 19години  (24 август – 2 септември).

„Отборно смятам, че се представихме доста добре. Като индивидуалност имам забележки към някои състезатели. Видяха се и слабости. Ще трябва да изчистим грешки в оставащото време от подготовката ни до световното първенство. Ще работим да подобрим играта най-вече в посрещане, защото там е ахилесовата ни пета“, коментира след завръщането селекционерът.

„Като цяло няма как да не съм доволен. Четири победи, един равен и една загуба, това е доста добре като резултат, още повече, че играхме на американска земя и срещу съперници, които са по-големи възрастово от нас. В последния мач срещу волейболистите на САЩ U23 можеше всичко да стане, но дадох възможност на състезателите, които са играли по-малко в предните дни, не да ги водя само на екскурзия, както се казва. Имаше полза от това дълго пътуване, защото все пак се натрупа умора, пътувахме 24 часа в посока. Определено селекцията на САЩ до 23 години е на добро ниво и двубоите с тях ни бяха от голяма полза“, каза още Стоев.

„Продължаваме подготовка до заминаването за Световното в Иран в зала „Левски София“. Очакваме Бразилия за контроли, но все още не е ясно дали ще могат да пристигнат у нас поради пандемичната обстановка“, допълни той. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени