Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Трифонов: Няма да предлагаме кабинета за гласуване, отиваме на избори

ИТН ще подкрепи Румен Радев на президентските избори

Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

"Направихме всичко възможно и всички компромиси, жестове към така наречените "партии на протеста", за да подкрепят правителство на "Има такъв народ" като първа политическа сила! Не се случи заради поведението и в крайна сметка предателството на "Демократична България" и "Изправи се, БГ! Ние идваме". 

Това е предателство и затова ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии няма да предлагаме кабинет.

Второ, това означава, че отиваме на нови избори, защото ние, като първа политическа сила в сегашния парламент, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за следващ кабинет, нито "Демократична България", нито "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Това каза лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов в обръщение, излъчено по телевизия 7/8. 

ДБ няма да подкрепи правителство на ИТН

ИБГНИ няма да подкрепи правителството на ИТН

БСП няма да подкрепи предложеното от ИТН правителство, ако Петър Илиев не бъде оттеглен

"Разбира се, че съществува вероятността, според Конституцията, при следващите две възможности, определени от Конституцията, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" да постъпят "национално отговорно" и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП и да създадат правителство и да управляват заедно, както до неотдавна", допълни той.

Даниел Стефанов: Отиваме към нови избори, това е в интерес на ИТН 

"Трето, на президентските избори, които предстоят след няколко месеца, „Има такъв народ“ ще подкрепи кандидата за президент Румен Радев, защото той най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България. С нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур", каза Трифонов. Той благодари на всички, "които не се уплашиха да застанат заедно с нас, с имената си и с лицата си и в първото ни предложение за кабинет, и във второто ни предложение".

"Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим", обеща той на привържениците си. 

Стояна Георгиева: ИТН продължават да играят аматьорски


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна