Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Сандов: Трябва малко да се отрезвим и парламентът да заработи

Борислав Сандов
Снимка: Ани Петрова

„Трябва малко да се отрезвим всички и да преминем към разговор по същество, а не просто за правителството“, каза пред БНР Борислав Сандов от "Демократична България".

„Проблемът в тези преговори за проектокабинет, е в това, че човекът, който не участва в преговорите, всъщност взема решенията. Там май се къса нишката – това е Слави Трифонов, който липсваше, аз и преди ги призовавах да направим среща и със Слави, така би станало и ако има разговори с ГЕРБ, и ако там липсва Борисов, а знаем, че той взема решенията. А от ИТН нищо не ни бе казано по време на преговорите. Не знаехме как те взимат решенията си, а това, че в разговорите ни с тях  не участваше Трифонов, беше липсващото звено. Защото преговори нямаше, това бяха някакви разговори, беше прочетена декларация, в която за нас липсваха ключови политики", заяви още в "Преди всички" Сандов.

Той отново потвърди позицията на ДБ, че кандидатите за министри на ИТН са им били напълно непознати. 

"Аз мисля, че трябва малко да забавим преговорите за правителство, да се опитаме да намерим начини, при които да си говорим за политики, парламентът да заработи", каза Сандов.

Още по темата - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна