Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локатели вече е футболист на Ювентус

Локатели и директорът Недвед при подписмането.
Снимка: Juventus FC

Отборът на Ювентус привлече полузащитника на Сасуоло Мануел Локателипод наем за два сезона със задължението да откупи правата му през лятото на 2023 година срещу 35 милиона евро. 

23-годишният Локатели впечатли с изявите си за Италия по време на Евро 2020 и бе искан и от Арсенал, но в крайна сметка играчът и неговият тим предпочетоха офертата на Юве. Контрактът на Локатели с "бианконерите" е с обща продължителност пет години.

Дефанзивният халф бе с основна заслуга за силното представяне на Сасуоло през миналия сезон, когато тимът завърши на осмо място в Серия А, като беше с най-добри показатели в лигата за точни пасове (1358) и спечелени единоборства (81). През сезон 2019/20 Локатели се превърна в най-младия футболист, записал 100 мача в елита на Италия, като той вече има 8 гола и 11 асистенции в 144 двубоя в първенството.

Локатели е второто ново попълнение за Ювентус това лято след идването на 19-годишния Кайо Жорже от Сантос. Сезонът в Серия А започва този уикенд, като в първия кръг воденият от Масимилиано Алегри тим на Ювентус гостува на Удинезе. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна