Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои второ издание на фестивала "Музика в пещерата"

Леденика отново се превръща в сцена

Пещерата Леденика

След успеха през 2019 г. „Музика в пещерата“ ще се завърне в уникалната обстановка и естествена акустика на пещерата Ледника. Концерти ще има и в пространството пред природната забележителност. 

Специални гости в тазгодишния музикален форум ще бъдат акордеонистът Калоян Куманов и пианистката Ралица Ботева, които ще почетат 100-годишнината от рождението на Астор Пиацола; младите цигуларки Зорница Иларионова и Лора Маркова, вокален квартет „Четиримата италиански тенори“, на който ще партнира Симфониета Враца.

Музика, поезия и танц публиката ще аплодира в спектакъла "Curiosas по време на романтизма" (Жените по време на романтизма) с участието на Надежда Цанова - пиано, Веса Тонова и Росен Канев - танц, Йоана Буковска-Давидова - актриса.

Поп певицата Михаела Филева ще представи акустична версия на новия си албум „Ин & Ян“ с участието на Васил Крумов – китара.

Христо Павлов, ръководител на Симфониета Враца, разказа повече за проекта "Музика в пещерата" в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна