Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Балчик започва фестивалът на младите в изкуството „Виа Понтика“

Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ започва днес в Балчик.

В продължение на осем дни жителите и гостите на Белия град ще имат възможността да присъстват на изложби, театрални и музикални спектакли, прожекции на студентско кино и други културни събития.

Фестивалът се организира от Сдружение „Виа Понтика -2010“ с председател Красимир Ранков и с финансовото съдействие на община Балчик.

Културният център „Мелницата“, държавният културен институт „Двореца“, художествената галерия и читалище „Паисий Хилендарски“ ще приютят фестивалните събития. В тазгодишното издание на „Виа Понтика“ ще се включат студенти от Националния университет по изкуствата в Букурещ, от Националната художествена академия в София и от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. 

Три от фестивалните дни ще завършат с прожекции на късометражно студентско кино. За първи път в рамките на студентския форум ще присъства и графити изкуство на артиста Александър Ангелов – Caster.

Четиринадесетото издание на „Виа Понтика“ ще бъде закрито на 15 септември с фолклорен спектакъл на професионалния фолклорен ансамбъл „Добруджа“.

Входът на всички събития е свободен, но ще бъде ограничен до запълване на 50% от капацитета на организираните седящи места или не повече от един човек на 8 кв. м в галерии и музеи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна