Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Манолов: Всички политици пиарят

Всеки си мисли за това как ще се яви на избори - и президент, и политически партии

Димитър Манолов
Снимка: Веселина Миланова

"Всеки си мисли за това как ще се яви на избори - и президент, и политически партии". Това заяви пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“ и председател на Надзорния съвет на НОИ, в коментар на политическата обстановка в страната и обсъжданата в парламента актуализация на държавния бюджет за 2021-ва година.

Според Манолов отсъства политическо лидерство:

"Винаги преди е имало някакви хора, които са били макар и спорни лидери, сега няма никой. Всички политици пиарят (от ПР - б.р.), с това се занимават и с нищо друго. Въпросът е и доколко го могат".

Председателят на Надзорния съвет на НОИ обясни, че институтът не може да прави политика, а е разплащателна агенция и ще плаща толкова, колкото са му гласували:

"Ако не приемат това, за което сега се разправят, НОИ ще продължи да плаща по досегашните схеми. Той не е в риск, той е касичка, в риск е всичко, което се случва в държавата".

Димитър Манолов потвърди казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че България рискува да ѝ бъде наложена наказателна процедура от ЕС за свръх дефицит:

"Страх ме е, че Бойко Борисов не е неправ. Лошото е, че в рамките на това говорене, по правилата на политическата игра, няма да добие сила нито един глас на здравия разум. Ето сега Борисов може да казва верни неща, но понеже ги е казал той - те автоматично стават неверни по силата на правилата на политическата игра".

Интервюто на Диана Янкулова с Димитър Манолов в предаването "Нещо повече" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна