Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният фестивал „Панаир на куклите“ започва

Снимка: Столичен куклен театър

Единадесетият международен фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите“ се открива тази вечер от 19 часа в салона на ул. „Гурко“ на Столичния куклен театър. БНР е медиен партньор на инициативата.

Панаирът на куклите ще започне със семейния спектакъл „Непознатото дете“. Заради Covid мерките голяма част от първоначално предвидената програма отпада. Публиката ще може да гледа спектакли на 9 български театъра.

"Любителите на театралното изкуство в България ще могат да видят и да се насладят на 8 представления чрез онлайн платформа, която направихме. Това е - https://fest.sofiapuppet.bg/, където ще могат да видят представления на театри от Испания, Словеиня, Полша, Великобритания, Чехия, Гърция,  Финландия",  каза за БНР Кирякос Методиос Аргиропулос, български режисьор и продуцент на постановки за куклен театър,  артистичен директор на Фестивала "Панаир на куклите".

Първоначално е имало планове да се проведат и представления на улицата, но заради ограничителните мери, свързани с пандемиятата са отпаднали.

При спазване на епидемичните предпазни мерки  представления ще има в салона на Кукления тетатър на улица "Генерал Гурко", 14, в салона на булевард "Янко Сакъзов", в театър "199", театър "313" и в театър "Азарян".

Постановките ще са достъпни безплатно в рамките на 48 часа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна