Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Краен срок за подаване на документите на кандидатите за генерален директор на БНР

Снимка: Ани Петрова

В 17 часа днес изтича крайният срок за подаване на документите на кандидатите за генерален директор на Българското национално радио в Съвета за електронни медии. До обявяването на нов конкурс се стигна, след като Андон Балтаков подаде оставка от поста на 2 август.

Съгласно приетата от СЕМ процедура, в срок до 13 октомври СЕМ ще оповести на интернет страницата си кандидатите, допуснати до участие в надпреварата за нов генерален директор на БНР.

До 20 октомври ще бъдат обявени тези от тях, които са допуснати до изслушване, което ще се проведе на 25 и 26 октомври.

На 27 октомври СЕМ ще определи с решение кандидата, избран за генерален директор на БНР. Ако никой от кандидатите не получи най-малко три гласа, един час по-късно се насрочва второ заседание.

В случай че и на него не бъде избран генерален директор, отново един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор, процедурата се прекратява.

Андон Балтаков мотивира искането си за предсрочното прекратяване на договора му за управление с дълбоко лични причини.

СЕМ прие оставката му на четвърти август и избра Милен Митев за временно изпълняващ длъжността генерален директор.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР