Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нели Горанова: Имаме прекрасни номинации за наградите на СО за ярки постижения в областта на културата

София отбелязва празника си с концерт и връчване на награди

Как Столичната община работи за по-добър живот в столицата и какво още очакват хората

| обновено на 17.09.21 в 12:28
Снимка: БГНЕС, архив

На 17 септември - празника на София, Столична община по традиция ще връчи наградите за ярки постижения в областта на културата.

За първи път Столичната община ще проведе голям концерт на открито - „Честит празник, София!“ започва в 18.00 часа в Южен парк-2 зад Музея „Земята и хората“. Концертът е с вход свободен до запълване на разрешения капацитет на седящите места.

Всички тържества по повод празника на София ще се проведат при спазване на противоепидемичните мерки, увери кметът Йорданка Фандъкова.

„Това е празник на нашия град. Това е празник и на много хора, които отбелязват имените си дни. Това, разбира се, е и един много светъл църковен празник на Светите Вяра, Надежда, Любов и майка им София. София значи мъдрост. Имаме нужда от мъдрост. Аз пожелавам мъдрост на всички, за да можем да продължим развитието на нашия град въпреки трудностите, въпреки кризите и именно в тях - на всички граждани на София пожелавам здраве, енергия, сили, да преодоляваме заедно трудностите, защото само чрез обединение може да се преодоляват всички трудности и да се върви напред. И, разбира се, на всички пожелавам повече мъдрост“, каза Фандъкова.

"Довечера е церемонията по връчването на наградите на Столичната община за ярки постижения в областта на култура. Това ще стане от 16 часа в СГХГ. Те се връчват вече 18 -та година", разказа за БНР Нели Горанова от дирекция "Култура"  в Столичната община за днешната празнична програма.

"Сега церемонията ще е в камерен състав. Журито беше затруднена при определяне на носителите на наградите. Имаше много кандидатури. Имаме прекрасни номинации за наградите на СО за ярки постижения в областта на културата", посочи още Горанова.

БГНЕС

Метро, обновени превозни средства в градския транспорт. Ремонтирани пътни артерии, облагородени зелени площи. Това е малка част от опитите на екипа на Столичната община да работи за по-добър живот в София. Но - как се развива града през погледа на столичани, тези, които живеят не в центъра а в периферията?

"Искаме да се подобрят тротоарите, да няма дупки по пътищата, но вече започнах да мият повече, иначе е доста застроено, трудно се паркира. Но кв. "Люлин" е много добре развит вече за хората. Да, разбира се, центърът е много по-добре поддържан от гледна точка на инфраструктурата.
Но нека си признаем - ние хората не пазим. Защо да обвиняваме кмета или някой друг...", това споделиха пред БНР столичани.

Още по темата в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна