Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да отстрани незабавно шефа на НАП

Христо Гаджев на брифинг в централата на ГЕРБ, 16 септември 2021 г.
Снимка: БГНЕС

module="Media" entry="Audio" title="Репортаж на Мария Филева в предаването ''Хоризонт до обед'' " url="http://82.119.84.123/storage/Horizont/Actualni_2021/09/17.09 Fileva .mp3" download="false" class="" ]Партия ГЕРБ настоя президентът Румен Радев да отстрани незабавно директора на НАП Румен Спецов.

От партията обвиниха вече бившият служебен финансов министър Асен Василев, че е криел, че назначеният от него Спецов е знаел за данъчното си задължение от 1 милион и половин лева, преди да продаде фирмата си „Гранекс Трейдър“ на малоимотен гражданин и така да ощети държавната хазна.

Бившият депутат от  ГЕРБ Христо Гаджев показа писмен отговор на вече бившия служебен министър Асен Василев, изпратен в последния работен ден на 46-я парламент в 18.15 вечерта.

“В него с едно изречение министър Василева казва - господин Румен Спецов на 17 март 2016 година е получил и подписал ревизионния доклад на фирмата “Гранекс Трейдинг” ООД. Какво означава това. Това означава, че министърът на финансите в продължение на три месеца е покривал нещо, което е знаел или ако не е знаел, значи не е ставал за тази работа“.

Александър Ненков коментира:

„Асен Василев съзнателно, аз съм сигурен, че и Румен Радев съзнателно са прикривали това, че господин Спецов е ощетил държавната хазна с милион и половина български лева“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени