Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ремонт и доизграждане на канализационната мрежа в Мездра

Снимка: Ива Антонова

Над шест километра водопровод и половин километра канализационна мрежа ще бъдат ремонтирани и доизградени в Мездра. Проектът е на стойност 4 милиона и 500 хиляди лева. Кореспондентът ни във Враца Ива Антонова допълва.

Ремонтите по водопреносната мрежа обхваща участъци от 21 улици, където често има аварии или други проблеми. Общата дължина на водопровода, които ще се реконструира и доизгражда е над 6 километра.

Очаква се след реконструкцията да намалеят загубите на питейна вода и разходите за ремонти, да се обособят зони за контрол на водното налягане и да отпадне принудителното прекъсване на водоснабдяването.

Нова канализационна мрежа ще бъде изградена в пет участъка от три улици. Така ще бъде прекратено нерегламентираното заустване на непречистени отпадъчни води в реки и дерета.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.