Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Божков с отворено писмо до евродепутатката Софи ин’т Велт

Васил Божков
Снимка: Facebook / Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков, който се укрива в чужбина и срещу когото са повдигнати 19 обвинения, е изпратил отворено писмо до евродепутатката Софи ин’т Велт - председателка на мониторинговата група към Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент.

В писмото си Божков заявява, че неговият случай е емблематичен за това, че в България върховенство на закона няма и призовава ин’т Велт да разследва действията на българската държава спрямо него и дружествата, в които участва като акционер. Васил Божков описва в писмото си детайлно случилото се с него и свързаните с него компании през изминалата година и половина.

Софи и`нт Велт и делегация от нейната комисия ще посетят София в четвъртък и петък. Очаква се те да се срещнат с президента Радев, служебния премиер Янев, с министри, с главния прокурор, с омбудсмана, с представители на гражданското общество.

Очаква се да бъдат повдигнати въпроси, свързани с върховенството на закона, включително свободата на медиите и борбата срещу корупцията.

Цялото открито писмо на Васил Божков може да видите ТУК.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!