Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Личен лекар от Дулово и имунизационният кабинет на РЗИ в Силистра получиха грамоти от МЗ

Снимка: Незабравка Кирова

Личен лекар от Дулово и имунизационният кабинет на РЗИ в Силистра получиха грамоти от Министерство на здравеопазването във връзка с извършените до този момент ваксинации срещу коронавируса и за проявени старание, резултати и съпричастност.

Повече от 6 500 ваксинирани от общо 28 441 в седемте общини на областта е приносът на имунизационният кабинет на Регионалната здравна инспекция в Силистра, сподели нейният директор д-р Теодора Начева.

700 пък са с поставена имунизация срещу Covid-19 в Дуловска община от семейният лекар д-р Юмер Юсеинов, от общо 3 700 души в пациентската му листа. Сред ваксинираните има и български граждани, живеещи в чужбина, които през лятото са пожелали да получат дози в родината си.

"При тях желанието за ваксинация е по-сериозно. Идват, заявяват "Искаме да се ваксинираме, ще се прибираме след 20 дни". Без излишни коментари. Една пациентка, в Англия работи, 4 месеца е чакала за ваксина при джипи в Англия, още не ѝ се били обадили и каза, че иска тук да си направи ваксината".

Едва 30 от общо 50 са общопрактикуващите лекари в Силистренска област, които извършват ваксинации.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна