Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За 17-и път

Конкурс предизвиква и популяризира иновативни български компании

Снимка: arcfund.net

17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината” вече е в ход. В инициативата могат да се включат активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години.

Кандидатстването онлайн е отворено до 10 октомври 2021 г., неделя, 23:45 часа на онлайн платформата innovation.bg.

Отворени са 8 категории - пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална трансформация, иновативно новостартирало предприятие, иновационен мениджмънт, качество на живот и др.

„Целта е да се популяризират успешни иновативни решения на български фирми, те да се подпомогнат с намирането на търговски и бизнес партньори, както и клиенти“, обясни пред Радио София Фани Колева, експерт към Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Тя обясни, че сред претендентите за награди са фирми от все по-различни области, все повече сектори иновират, IT решенията се с все по-широко приложение.

С един формуляр може да се кандидатства с повече от една иновация от дадена компания, уточни Колева.

Конкурсът е признат от Европейската комисия за най-добра национална практика за популяризиране на иновативното развитие.

Провежда се традиционно под егидата на Президента на България.

Радио София за поредна година е медиен партньор на инициативата.

Организатори са Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България,  с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и на София Тех Парк.

Чуйте разговора на Лили Големинова с Фани Колева.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.