Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветеслава Гълъбова: Определено имаме проблем с независимото поведение

Снимка: Евелина Стоянова

„Честит празник на всички българи, хубаво е да се поздравяваме, защото и това изгражда националното ни самочувствие “, каза в „12+4“ психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, гост в празничния 22 септември.

„Национално самочувствие ние имаме, но че то е в криза, това е без съмнение. Националното самочувствие е едно обществено явление, то е свързано с обществени процеси.

Дали сме независими – тук в България се видя последните месеци, че много хора хич не са били независими. Извършени са действия от такива хора, които са проблемни, определено имаме проблем с независимото поведение…има редица примери за тежки зависимости ...“, посочи още д-р Гълъбова.

За пример на зависимости д-р Гълъбова посочи оставката на заместник-кмета Елен Герджиков, проблемите с автомагистрала "Хемус", с ДКК, с язовирите, с ББР:

"Това са примери за тежки зависимости, които водят до чутовна корупция, затова и ще продължаваме да бъдем най-бедната държава, а ни чака изключително тежка зима...", посочи още психиатърът,  давайки за пример, че 23 на сто от хората у нас живее под прага на бедност в 21 век.

"Ние живеем в изключителна мизерия...как само живеят нашите пенсионери? Как те посрещат в администрацията, в болницата, в училището? В България "отговорните политици" стават полотици, за да си оправят своите проблеми - те нямат нашите проблеми и щом ги изберем, спират да мислят за нас...", разказа д-р Гълъбова.

"За мен независимостта е огромно чувство за отговорност към всички около теб!", обобщи психиатърът.

Още по темата в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени