Eмисия новини
от часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

МВР вече ще стопанисва оградата по границата с Турция

Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Решение за отнемане правото на управление върху инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница - обект публична държавна собственост, от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и за предоставянето му за управление на Министерството на вътрешните работи.

Проектирането и изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение с Постановление № 55 от 12 март 2015 г. на Министерския съвет беше възложено на областните управители на област Хасково, област Ямбол и област Бургас - всеки за участъка, който е на територията на съответната област.

В решението на МС се посочва, че осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялата ограда е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР