Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Невидимите градове“ в Университетската ботаническа градина (последно представление)

Борис Далчев, Михаела Добрева и Боян Крачолов (отляво надясно)
Снимка: архив на „Аларма“

„Ако изгубим това усещане – че всеки наш концерт може да е последен,… то тогава цялото ни изкуство е изчезнало“ – с тези думи на новосадския философ, композитор и саксофонист Борис Ковач (от интервю за програма „Христо Ботев“ от далечната 2003г.) предлагаме да влезем заедно в „Невидимите градове“ – на Марко Поло, на Итало Калвино, на Сдружение „Конклав“ и Творчески колектив „Съпромат“: спектакъл, който ще преобрази Университетската ботаническа градина за последен път тази неделя, 26 септември – имате избор дали да дойдете в 18.00 или 20.30 часа.

Местата и за двата „часови пояса“ са ограничени до 25, но това съвсем не е поради особеното международно положение напоследък, а съгласно спецификата на самата среда, проектирана от „Съпромат“ (Борис Далчев и Михаела Добрева). Именно с тях двамата и с Боян Крачолов, режисьор на спектакъла, разговаряме в „Аларма“. Ограничен брой билети все още могат да се намерят в EpayGo (и съответно на касите на EasyPay) – и за „дневното“ издание от 18.00, и за „нощното“ от 20.30 часа Звукът ще ви води из градината. А Кублай хан, цитиран от създателите на сценичната версия на „Невидимите градове“, препоръчва на гостите да изберат едноцветно облекло.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.