Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Бачийски, СЕК: Кирил Петков беше в мой списък за надпартиен политически проект

Снимка: БНР - Бургас

Можем да помогнем в намирането на почтени хора, тъй като каузите, по които работим през последните 10 години, привлякоха много хора, които искат да променят нашата родина“. Това каза пред БНР Константин Бачийски от „Средно европейска класа“ (СЕК). Партията е част от коалицията „Продължаваме промяната“ (ПП). В предаването „Политически НЕкоректно“ Бачийски допълни, че „програмата на ПП е доста интересна и обхваща доста области“.

„С Кирил Петков се познавам отпреди, през годините сме имали допирни точки в каузите. В началото на тази година, още преди да има служебно правителство, аз и мои съмишленици бяхме решили да направим надпартиен политически проект. Всеки от нас си беше направил листа със смислени хора, с които иска да си партнира. В моя списък беше Кирил Петков. Този проект не се случи. По времето, в което е бил служебен министър, сме общували по служебни въпроси - проекта за летище „Равнец“, например. С Асен Василев се запознах наскоро“.

Коалиционен съвет ще реди листата на коалицията „Продължаваме промяната“. Скоро предстои подписване на коалиционно споразумение за разпределяне на субсидията.

Интервюто с Константин Бачийски можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени