Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провеждането на вота 2 в 1 обсъдиха при областния управител на Кюстендил

3
Подготовката за изборите 2 в1 в 10 МИР бяха обсъдени на среща при областния управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски
Снимка: Областна администрация - Кюстендил

Областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и неговият екип проведоха работна среща с ръководството на новоназначената Районна избирателна комисия за 10 МИР.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с организирането и провеждането на изборите за президент и вицепрезидент, както и за народни представители на 14 ноември. 

Председателят на РИК Тодорка Илиева каза, че  комисията вече е провела първото си заседание, на което са се разгледали организационни въпроси относно мястото на работа, печата и адреса на РИК, както и назначаването на технически сътрудници, които ще подпомагат работата на комисията.

Предстои второ заседание, на което ще бъде одобрена единната номерация на секциите.

Изпратени са и молби до всички общини в законоустановения срок да се изпратят заповедите за формиране на СИК-овете.

„Работихме успешно на миналите избори и съм убеден, че и сега ще бъде така. Нашата задача е да си сътрудничим по най-оптималния начин, да осигурим едни добри условия за работа на вас и на СИК-овете и да проведем едни нормални и спокойни избори“, заяви на срещата областният управител инж. Пандурски. 

Председателят на РИК Тодорка Илиева:

"Нещата протичат нормално. Познаваме се, работили сме, така че вече може би то е като една машина, всеки си знае работата".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна