Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалена Милтенова: Разходите са два пъти по-големи от парите за подпомагане

Магдалена Милтенова
Снимка: БГНЕС

„Когато се разработват механизми, е добре браншът да участва. Каквото зависи от нас, ще го направим. Ще работим активно с колегите от министерствата, за да може мярката да бъде структурирана, за да удовлетвори нуждите на бранша“. Това каза пред БНР Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Браншът договори с правителството до две седмици да се изготви нова Covid мярка за транспортния бранш като един от най-пострадалите от пандемията.

„Това е социална услуга, която държавата трябва да изведе като приоритет. Преди пандемията около 120 населени места бяха без транспорт, имаме данни, че около 80 в момента са без транспортна услуга“.

Милтенова подчерта, че е поставен въпросът с цените на горивата.

„Мярката, която в момента Министерството на транспорта разработва, с въпросните 8% от оборота - това се равнява на един месечен оборот за 2019 година. Ако цената на метана преди година е била 1 лев, сега е около 2 лева. Получавайки средствата като подпомагане, които се равняват на месечен оборот от 2019 година, разходите в момента са двойно по-големите, допълни Магдалена Милтенова в предаването „Нещо повече“.

Интервюто с Магдалена Милтенова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!