Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Александър Томов: Има как да се противодейства на олигархичните кръгове

Александър Томов на тържествено отбелязване на 30-годишнината от създаването на Конституцията.
Снимка: БГНЕС

"През годините съм се борил с немалки олигархични кръгове, става дума за Бойко Борисов, за Сергей Станишев, за Георги Първанов. Това са хора на върха на държавата. Едва ли през последните 20-30 година лидер на партия е бил така директно преследван и обвиняван. Властта е била престъпна не само при Борисов". 

Това каза пред БНР проф. Александър Томов, кандидат за президент. Той е бивш вицепремиер, бивш депутат, бивш председател на Надзорния съвет на ЦСКА, бивш главен изпълнителен директор на "Кремиковци".  

Според него, ако има десетина души на върха на държавата, които знаят как да се оправят, олигархичните кръгове ще затихнат

"Те са силни, защото смучат държавата в огромни мащаби. Разполагат с пари, медии, контрол". 

В предаването "12+3" проф. Томов изрази очакване да има вълна в полза на европейската социалдемокрация предвид резултатите в Германия

"Страната има реални възможности да се превърне от последна в Европа - в реален икономически и политически център. Искаме да постигнем това с програма, която никой няма. Това са 14 национални стратегически проекта, чрез които качваме темповете на растеж на 5-7%". 

Интервюто с проф. Александър Томов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени