Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рожденикът Костов разплака Славия

Футболистите на Славия и Пирин завършиха 1:1 на стадиона в "Овча купел"
Снимка: sportal.bg

Отборите на Славия и Пирин (Благоевград) завършиха 1:1 в мач от 10-ия кръг на първа футболна лига на стадиона в "Овча купел". Рожденикът Станислав Костов, който днес навърши 30 години, наказа "белите" в 67-ата минута, за да даде преднина на гостите след фатална грешка на Емил Виячки. Защитникът на домакините обаче бързо се поправи и само две минути по-късно реализира изравнителното попадение с гръб към вратата на Пирин.

Първата интересна ситуация се откри пред гостите, водени от мениджъра Уорън Фийни. Станислав Манолев проби oтдясно и подаде към Брахими, който не успя да се разпише. В 11-ата минута много активният днес Станислав Костов стреля от дистанция, новоизлюпеният национал Светослав Вуцов успя да се справи. В 33-ата минута футболистите на Славия бяха близо до гол. Тони Тасев проби по дясното крило, след което подаде на Радослав Кирилов, който стреля силно, но топката се отби в десния страничен стълб и излезе в корнер. Шест минути по-късно шанс се откри и пред гостите от Благоевград. Орлин Старокин подаде на Костов, който напредна и шутира, но Вуцов го отчая с блестята намеса. В 58-ата минута Иван Минчев стреля от фаул, но извън целта. В 66-ата минута Мохамед Брахими също шутира от далечна дистанция, но без да затрудни Вуцов. Секудни по-късно обаче гостите наказаха грешка на Емил Виячки. Станислав Манолев и Станислав Костов излязоха очи в очи със стража на "белите", а капитанът намери Костов, който ознаменува своя рожден ден с гол.

Две минути по-късно грешникът за гола на гостите Емил Виячки успя да изкупи вината си. Бранителят засече топката с рамо след центриране от корнер, за да изравни резултата.

Съставът на Пирин остава на последното място в класирането с едва 5 точки в актива си, докато Славия има 18 и е втори. Лидер в момента е Ботев (Пловдив) с 21.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени