Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Капаните на сектите: Разказът на Александър и неговия път към спасението

Някои от вас помнят, а други са чували за периода на сектите през 90-те години на миналия век. Сега живеем във време на кибератаки и тролове. Може би сектите ви изглеждат като отминала отживелица?

Уви, те не зависят от цивилизационното развитие, а от психическите дефицити на хората. Не интелектът е в състояние рационално да им се противопостави. Пред илюзорната надежда на култовете, логиката е безсилна…

В днешния епизод на психологическия подкасът "Двете страни на монетата" – реални истории на реални хора, който БНР излъчва съвместно с журналиста София Владимирова и психолога Ани Владимирова, ще ви срещнем с Александър. Той е типичен представител на своето поколение - млад, образован, любопитен. Учи в чужбина, занимава се с нови технологии, пише и всичко върви по план, докато Covid-19 не го връща в България. Изолацията, липсата на среда и контакти, създават "идеалните" условия да бъде привлечен от секта. 

Човек, който се вълнува и търси отговори на философски въпроси за живота, смисъла и света се превръща в лесна мишена за манипулация. 

Защо интелигентните хора са всъщност и много по-уязвими? 

Как близките и приятелите трябва да подхождат към оплетените, в паяжината на сектите?

 Кой, кога и как лесно се възползва от доверието ни?

Вижте разказа на Александър и неговия път към спасението от сектата:БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна