Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакванията на жителите на Враца за предстоящите избори

Община Враца
Снимка: Ива Антонова

Програма  "Хоризонт" на БНР започна рубрика "България избира". Всеки делничен ден можете да чуете в ефир и да откриете на сайта на БНР мнението на жители на различни населени места за предстоящите президентски и парламентарни избори.

Жители на Враца коментираха:

„Безкраен преход, спасители един след друг и положението ни е едно и също – трагично“.

„Това е вече дъното".

„Ние сме в икономическа криза, Covid-пандемията, която ни е натиснала. Тези 7-8 месеца, които пропиляхме в избори оказа влияние. България се намира в лошо състояние в момента“.

Хората не мислят вече за избори, вече са толкова отчаяни от ежедневието си и е страшно да се отиде на пазар, да си платиш сметките, а какво ще бъде през зимата – най-вероятно ще бъде още по-страшно“.

Община Враца                                Снимка: Ива Антонова

Данните за района на Враца от последните избори за народни представители през април и юли показват, че резултатите са същите както на национално ниво.

По мои наблюдения ще излязат да гласуват много хора, които досега не са гласували, защото не виждаха никаква алтернатива на статуквото. В момента се появи една двойка, на която хората залагат и имат надежда, нови лица, надявам се да оправдаят надеждите ни“.

"Не знам какъв ще бъде резултата от изборите заради очакването за новия месия, който да ни спаси, но мисля дали отвън или отвътре или по различни причини най-накрая ще бъдат принудени милите ни избраници да направят правителство“.

„За мен президентът трябва да има лице, да си държи на думата, да бъде обединител на нацията, а не разединител“.

„Това, че двата избора са две в едно ще повиши избирателната активност. Хубаво е, че има няколко кандидати за президент, зад които застават отделни политически сили. Не мога да кажа кои ще вземат превес, но напоследък в България всичко е много объркано, надявам се, че след тези избори ще имаме президент и ще успеем да съставим правителство, което да успее да извади България от кризата“.Цялата анкета можете за чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна