Както 2 октомври, така и днешният Световния ден за защита на животните е повод да поговорим повече за намаляване на най-жестоките практики при отглеждането на животни за консумация.
За тях разказа пред Радио София Петя Алтимирска от Сдружение „Кампании и активизъм за животните в индустрията“ (КАЖИ).
Т.нар. гушене е забранено в много страни. Това е насилствено хранене на патици, при което деликатесния им черен дроб нараства до 10 пъти над нормалния си размер.
Алтимирска и нейните съмишленици се надяват гушенето да се забрани и в България, а също така и клетъчното отглеждане на кокошки, чиито яйца се маркират с код 3.
Тя е убедена, че с повече информираност хората ще предотвратяват жестокостта към животните с разумните покупки в магазините.
КАЖИ инициира и два пъти в Народното събрание влиза законопроект, с който биха се забранили фермите за норки у нас, но за съжаление те все още съществуват, въпреки връзката на тези животни с Covid-19.
Чуйте разговора на Антония Каменичка с Петя Алтимирска.