Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Воланте - нов цикъл камерни концерти на столична сцена

На 9 октомври във Виваком арт хол "Оборище 5" в столицата ще стартира нов камерен цикъл, наречен "Воланте". В първия концерт публиката ще чуе квартет в състав Румен Трайков - пиано, Атанас Илиев - кларинет, Христо АРолски - виола и Виктор Трайков - виолончело. Музикантите ще си партнират в различни конфигурации.

Забелязва се своеобразно избухване на интереса към камерното музициране, но е и съвсем логично, като имаме предвид колко музикантите обичат да свирят в камерни ансамбли и на много места по света, на много фестивали, а вече и у нас, започват да се събират цели общества, които имат обща страст. Наскоро ви разказахме за новото музикално общество "Музикамерон" - на 25 октомври е вторият от концертите в сезона му, а също на 9 октомври ще стартира и третото издание на "Камералия" - фестивал, ръководен от големия наш пианист Людмил Ангелов.

Младият пианист Румен Трайков разказа в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" какво се крие зад концертния цикъл "Воланте" - заедно с други млади музиканти той се впуска в търсене на непознати територии в камерния репертоар. Чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна