Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

TANGOMACHINE - спектакъл, изграден върху естетиката на аржентинското танго и дигиталната визия

Снимка: ФБ/ Тангомашин Сфумато Театрална работилница http://sfumato.info/tangomachine

 

"Спектакълът е сложен проект, който ни отнме близо две години, за да го създадем, като премиерата беше преди 2 години", каза в "Преди всички" Ивайло Александров, създател на LAOKOONTANGO, автор, хореограф и изпълнител в спектакъла TANGOMACHINE, изграден изцяло върху естетиката на аржентинското танго и дигиталната визия. То е под патронажа на Посолството на Аржентина в България и съвместно с театрална работилница Сфумато.

“TANGOMACHINE” е единственият по рода си танцов танго-спектакъл в България, създаден, хореографиран и изпълнен от LAOKOONTANGO.

Изследващ деликатната връзка между класическата елегантност на Tango de Salon и креативната зрелищност на Tango Nuevo, спектакълът експериментира радикално с неограничените възможности на тангото и абсолютната безграничност на визуалната форма.

"Така че, зрителят се намира едновременно в реалността и съновидението, тоест от екрана към живото изпълнение на сцената", посочи още Александров.

"Постига се силно въздействие на високо духовно ниво, идеята ни е зрителят да успее да се вживее с изпълнителите на спектакъла", каза още хореографът.

Още по темата в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна