Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България излиза за честта си срещу Северна Ирландия

България завърши 0:0 при гостуването си на Северна Ирландия.
Снимка: Ройтерс

Нови 14 двубоя от световните квалификации за Катар 2022 в зона „Европа“ ще се изиграят днес. В група „С“ България посреща Северна Ирландия в София. И двата отбора имат само теоретични шансове за второто място в класирането. За да ги запазят, трябва да победят на „Васил Левски“, а Швейцария да не спечели гостуването си в Литва. Иначе „кръстоносците“ и Италия ще са сигурни за първите две позиции. В момента води европейският шампион с 14 точки, следван от Швейцария с 11 и мач по-малко. Северна Ирландия и България са с по 5 точки, а Литва има 3.

Дания може да стане вторият отбор след Германия, който да се класира официално за Мондиала. "Червения динамит" ще си гарантира първото място в група "F", ако победи Австрия в Копенхаген. Равенството също може да е достатъчно, ако междувременно Шотландия не победи Фарьорските острови. В класирането датчаните са без загубена точка с актив от 21, а Шотландия има 14.

В група "А" Сърбия и Португалия продължават битката за първото място, но то няма да бъде решено днес. Все пак двата тима имат шанс да си гарантират официално, че ще завършат на някое от първите две места, като Сърбия ще търси победа над Азербайджан, а Португалия приема Люксембург. Западните ни съседи са с 14 точки, Роналдо и компания имат една по-малко, а трети е Люксембург с 6.

Световните квалификации днес от 21:45 часа:
Казахстан – Финландия (от 17:00 часа)
БЪЛГАРИЯ – Северна Ирландия
Португалия – Люксембург
Литва – Швейцария
Сърбия – Азербайджан
Швеция – Гърция
Израел – Молдова
Фарьорски о-ви – Шотландия
Дания – Австрия
Украйна – Босна и Херцеговина
Сан Марино – Андора
Албания – Полша
Косово – Грузия
Англия – Унгария.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени