Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакъл на Танцов театър „Дея “- Добрич за лечение на дете от трупата

Благотворителен спектакъл на Танцов театър „Дея“ ще бъде представен днес на сцената на Драматичния театър „Йордан Йовков“ в Добрич. Целта е да се подпомогне финансово лечението на дете от театъра, което наскоро е било диагностицирано с тежка анемия. Желанието на всички малки актьори е да покажат на своята приятелка, че тя има тяхната подкрепа и че не е сама в изпитанията си по пътя на оздравяването. 

Танцов театър „Дея“, с ръководител Лана Анцаридзе, е истинско бижу за Добрич и почитателите на танцовото и театралното изкуство. Невероятните спектакли, наситени с прекрасна музика, въздействаща хореография и майсторство в разказването на истории чрез танц винаги са впечатляващи. Решението да излязат на сцена със спектакъла си „Седем“ с благотворителна цел идва от само себе си, защото целта е да се помогне на приятел, разказва Лана Анцаридзе.  

Габриела Ангелова и Николай Миланов от години са част от трупата на Танцов театър „Дея“, двамата са и приятели на Алекс, която има нужда от тяхната подкрепа. Младежите споделят, че най-голямото им желание е да бъдат истински хора и да помагат, когато и на когото е необходимо. 

Спектакълът тази вечер в Драматичния театър „Йордан Йовков“ започва в 19.00 часа, залата със сигурност ще бъде пълна, емоции също няма да липсват. Всички зрители ще могат лично да видят как 15-ина деца ни учат да бъдем истински хора- помагащи и обичащи. 

Репортаж на Мая Щърбанова в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл. 

Автор на снимките: Димитър Христов


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна