Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА 1948 излъга 10 от Берое и изпревари Левски

Вратарят на Берое Генадий Ганев не можа да спаси дузпата на Ивайло Чочев
Снимка: sportal.bg

Отборът на ЦСКА 1948 победи у дома 10 души от Берое с 1:0 в последния мач от 11-ия кръг на първа футболна лига. През първата част гостите имаха повече положения, но така и не успяха да се възползват от тях. След почивката домакините взеха инициативата и усилията им бяха възнаградени с гол на Ивайло Чочев (72-дузпа). Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Омар Сако, който бе изгонен с директен червен картон и в намален състав заралии нямаха сили да отвърнат на удара, тръгвайки си от столицата без точки. След победата си ЦСКА 1948 изпревари Левски на осмата позиция с 11 точки и повече реализирани голове от "сините". Берое остава шести с 16 точки.

Голмайстор №1 за всички времена на родния елит Мартин Камбуров и Симеон Мечев бяха оставени извън групата от треньора на гостите Петър Колев. Те създадоха няколко положения в първия четвърт час, но така и не успяха да преодолеят вратаря Даниел Наумов. Домакините се опитваха да владеят повече топката, но не стигаха до опасности пред вратата на Генадий Ганев.

В 23-ата минута Крум Стоянов падна в наказателното поле на заралии, но не бе отсъдена дузпа, след като и повторенията показаха, че няма съприкосновение с вратаря Ганев. След около половин час игра Берое бе близо до гола на два пъти след удари на Алиун Фал с глава и Абубакар Тунгара по диагонала, но и в двата случая Даниел Наумов спаси вратата си.  Домакините стигнаха до най-чистото си положение малко преди края на първата част, но след удара на Ивайло Чочев топката премина на сантиметри покрай вратата.

ЦСКА 1948 бе по-активният тим в началото на второто полувреме и Крум Стоянов шутира от добра позиция, но защитник на гостите изби в корнер, а малко по-късно Бастунов бе блокиран от излезлия да го пресрещне вратар на гостите. По-добрата игра на домакините след почивката даде резултат и те получиха дузпа след намесата на ВАР заради игра с ръка на Омар Сако при удар на резервата Валентин Йосков. Сако бе изгонен с директен червен картон, а в 72-ата минута Ивайло Чочев реализира от бялата точка за 1:0.

С човек повече на терена домакините нямаха проблеми да задържат аванса си до края на мача, а можеха дори да го удвоят, но пропуски направиха Марио Топузов, Галин Иванов и Валентин Йосков, които не намериха целта.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени