Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична библиотека стана на 93 години

По повод празника най-новата поредица от събития е „Книжен дизайнер на месеца“, а първата открита вече изложба на илюстратор е на художничката Капка Кънева под заглавие „Прорези“.

Идеята е софиянци и гости на града да се запознаят със съвременните художници, посветили се на изкуството на книгата. Изложбата включва произведения на Капка Кънева от последните две години и може да се види до края на месеца.

Библиотеката на София отбелязва годишнината си и с премиера на новите си издания „Голямата София“ и „Думи без карантина. Поезия“, като втората книга ще има представяне на 21 октомври от 18 часа пред централния вход на библиотеката, където могат да се чуят част от поетите, публикувани в нея. 

Книгата „Голямата София“ пък е съпътствана от тематична изложба. Изданието е двуезично и с много фотоси и факсимилета. В него се проследява в статии и снимки включването в Столична голяма община през 1938 г. на близките села Бояна, Княжево, Горна Баня, Надежда, Слатина, Драгалевци и превръщането им в модерни градски центрове.

За всички инициативи на Столична библиотека, чуйте Юлия Цинзова, директор на библиотеката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна