Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите до 17 г. победиха Хърватия в квалификация

България до 17 години.
Снимка: БФС

Юношеският национален отбор на България по футбол до 17 години се завърна на международната сцена след близо двугодишна пауза заради пандемия тас авторитетна победа над един от най-силните отбори в тази възрастова категория – Хърватия, с 1:0.

По този начин възпитаниците на Йордан Петков стартираха блестящо европейските квалификации и вече имат много добри шансове да продължат към Елитния кръг на Евро 2022.

Българският тим игра на много добро ниво през целия мач и напълно заслужи трите точки. В герой се превърна централният бранител Мартин Георгиев, който реализира единственото попадение в мача в 18-ата минута. Националите имаха още няколко добри положения да увеличат преднината си, а в края на двубоя умело удържаха натиска на съперника, за да се поздравят с успеха в Стара Пазова, Сърбия.

На 24 октомври (неделя) от 19:00 ч. България U17 се изправя срещу домакините на мини турнира от Сърбия, а 3 дни по-късно е последният двубой срещу Лихтенщайн. Първите два отбора от всяка квалификационна група плюс четирите най-добри трети отбора ще се класират за елитния кръг, който ще се играе през пролетта на 2022 г.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна