Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Протест срещу "зелените сертификати" и ваксинацията в София

Снимка: Евелина Стоянова

За втора поредна вечер в София се провежда протест срещу "зелените сертификати" и ваксинацията срещу Covid - 19. Този път столичани се събират пред сградата на Президентството.

"Не" на задължителното ваксиниране. Първо, това е експеримент. Всеки може да погледне в Агенцията по лекарствените средства, българската и европейската. Там пише: "декември 2023-та година". Не може да бъдем експериментални мишки. Който желае - моля, но не да ни карат насила", каза протестираща.

"Не подкрепям начина, по който се представя цялата информация и това, че карат майка ми - медицински работник, да се ваксинира задължително и ограничават моето право на труд, защото аз работя такава работа, при която се изисква малко или много да се влизам в големи търговски обекти или да посещавам различни ресторанти. Това за мен е проблем", каза мъж, дошъл на протеста.

" Човек човекът не трябва да поробва. Това, което ни се случва в момента, е точно това. Аз съм дъщеря на оцелял от холокоста и няма да позволя в моя живот фашистки методи да съществуват. Искам никой да не отнема свободата, която по право ми принадлежи", допълни гражданка

"Всеки трябва да има правото сам да реши какво да направи - дали да се ваксинира или не, но, което за мен е притеснително от здравословна гледна точка, е какво съдържат тези ваксини. Те не поемат никаква отговорност! Ние всички сме ваксинирани, особено моето поколение, срещу всякакви - и бактериални, и вирусни инфекции, и никога никой не ни е принуждавал да подписваме такава декларация за информирано съгласие, тоест ние трябва да се съгласим, че нещото не е наред. Ето, аз съм против това!", допълни друга.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени

Подкасти от БНР