Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Секулов: Ежедневно имаме нужда от поезия

Снимка: БГНЕС

"Всички имат ежедневна, дълбока и неосъзната необходимост да се връщат към огромни понятия като "отечество", към достойнството ни като народ. Това не са маркови неща, но хората имат нужда всеки ден да размишляват върху това, имат нужда от поезия". 

Това сподели пред БНР Александър Секулов, поет, писател, журналист и драматург. 

На пазара вече е най-новата му книга "Жена на вятъра"

"Катерина е символът на вечно обновяващия се живот... Искам читателят да остане в посланието, че трябва да вярва, че Господ е велик и милостив, говори на всеки един от нас, стига да можем да чуваме", сподели авторът в предаването "Хоризонт за вас". 

Това е спасителна книга, благодарствена молитва и химн на живота. В нея има мъж, жена, приятел, син и баща, който вижда през очите на сина си. Има пътуване без въпроси, в случайна компания, положила дните си в ръцете на капитана, който може да те отведе надалеч, но не може да те върне обратно. Има море, време и вятър. 

Александър Секулов е автор на романите "Колекционер на любовни изречения“, "Малката светица и портокалите", "Гравьор на сънища", "Островът" и "Скитникът и синовете". Издал е поетичните книги "Карти и географии", "Възхитително и леко", "Море на живите". Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, носител на награда "Аскеер" за пиесата "Няма ток за електрическия стол". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна