Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без избирателни секции в гръцки курорти и острови

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия се съобрази с предложението на Министерството на външните работи, част от така наречените автоматични секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември. Секции няма да има в курортите Неа Мудания, Неа Перамос, Никити, остров Левкада, остров Лимнос и остров Тасос. На тези места на предходния вот от 11 юли гласуваха голям брой  почиващи българи. Тъй като в момента няма активен туристически сезон, не се очаква да има желаещи избиратели, е мотивът на външното ни министерство, с който  се съгласиха от ЦИК. 

Под условие за разкриване с крайна дата до 4 ноември остават секциите в  Хонконг, Зренянин (Сърбия), както и всички секции на територията на Аржентина, Алжир, Египет, Италия, Канада и Германия, тъй като към настоящия момент все още няма разрешение от приемащите държави.

В случай, че не бъде дадено съгласие до тази дата, определените места и секциите в тях следва да бъдат заличени, гласи вчерашното решение на ЦИК за определяне на местата и броя на секциите за гласуване в чужбина.   


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна