Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директори на училища в Благоевград искат зелени сертификати в образованието

Снимка: БГНЕС

Директори на училища в Благоевград настояват за въвеждане на зелени сертификати в образованието. Някои от тях вече изискват тестване на учителите.

Всички училища  в благоевградска област преминаха към смесена форма на обучение, а в две общини- Сандански и Кресна, децата учат изцяло дистанционно. Това не прави средата в училище по-малко рискова, тъй като едва половината от учителите са ваксинирани или преболедували, смятат  училищните директори Милена Ковачева и Марин Митов.

„За съжаление нашите колеги, които не са ваксинирани, се въздържат все още“, коментира Митов.

„Младите не са ваксинирани, по-младите учители. Лично аз смятам, че трябва да се ваксинират всички. Реакцията на колегите, които не искат да се ваксинират, за мен е напълно необяснима и неадекватна“, каза на свой ред Милена Ковачева.

Директорите на Националната хуманитарна гимназия  и на Второ основно училище са категорични, че зеленият сертификат е задължителен  и за учителите и за децата-чрез тестване.

„Ясна е тенденцията към увеличаване на заболелите деца и карантинирани паралелки. Това ще бъде превантива мярка, която според мен ще има резултат“, смята Марин Митов.

„Взела съм 30 теста и всеки, който дойде днес и утре от колегите, ще го помоля да мине през сестрата да се тества. Ама трябва и децата да се тестват на входа“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна