Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Любомир Киров: Covid зоните са недоразумение

Доц. Любомир Киров
Снимка: БГНЕС

"Зелените сертификати трябваше да започнат като плавен процес още през лятото. Но по-добре късно. Винаги ще има недоволни". 
Това каза пред БНР доцент доктор Любомир Киров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари. 

Според него Covid зоните са недоразумение

"Недоразумение, което създава затруднение на колегите, които достойно се бият на фронта там, и на самите пациенти. Какъв финансов ресурс коства за създаването на тези зони? Колко случаи са установени там? Колко пъти има втори преглед? Колко безплатни медикаменти са изписани? Там фигурира един антибиотик, за който последно излязоха публикации, които потвърдиха, че няма ефект спрямо лечението на Covid-19. Правят се необмислени неща". 

В предаването "Нещо повече" доц. Киров допълни: 

"Каквото и решение да се вземе, трябва да е спазвано, защото ние, българите, не уважаваме демокрацията. Тя не означава всеки да си прави каквото иска". 

В последните три дни РЗИ - Плевен отчита нови 181 нови случая на Covid-19. За този период са поставени 1209 дози ваксини. Отчита се повишен интерес. Днес е първият ден за посещение на определи места със зелени сертификати или тест, ако няма такъв. Във фитнес център днешният ден не се различава, защото връщат от първия ден на заповедта. В един от моловете има двама-трима клиенти. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени