Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Размисли за спасението предлага в книгата си „Насън и наяве“ Роман Кисьов

На 26 октомври в Литературния клуб на Столичната библиотека можете да се срещнете с автора

Роман Кисьов
Снимка: Кармен Манукян

„Понякога при такива тежки времена на криза е добре човек да не се вторачва прекалено много в тежката реалност, а да е отворен за други измерения и за други светове, които са паралелни дори само за тези, които имат сетивата за това - духовните сетива, творците са тези, които помагат тези сетива да се отворят, изострят“, каза за БНР Роман Кисьов, който е автор на няколко книги.

В книгата му „Насън и наяве“ една от кратките истории е "Спасение" -  "спасение на душата на човека от тлението на мрака, от всичко онова, което първоначално бих казал е било противоестествено от живота“, каза Роман Кисьов в предаването "Нощен хоризонт".

На 26 октомври (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде представена новата книга с кратки истории от Роман Кисьов „Насън и наяве“.

С участието на Петър Чухов, Йордан Ефтимов, Мартин Христов; музикантите Венцислав Василев (цигулка) и Радослав Николов (ел. китара), със специалното участие на художника Румен Рачев (ел. китара). Текстове от книгата ще чете авторът.

Роман Кисьов е роден през 1962 година в Казанлък, но е отраснал в Русе. Живее и твори в София. Поет, преводач на поезия, художник. Завършил е Художествената гимназия в Казанлък и „Живопис“ в Националната художествена академия в София. Включен е в български и чужди поетически антологии. Негови стихотворения са преведени на 22 езика в света. Лауреат е на Националната награда за поезия на ДИ „Христо Г.Данов“, Пловдив, през 1995 г. (за стихосбирката „Вратите на рая“), на наградата за култура и изкуство „Сексагинта Приста“, Русе (1995) и „Литературен Дедал“, Скопие (2014). Почетен член на Съюза на писателите на Армения и член на международния редакционен съвет на многоезичното списание за европейска и азиатска поезия, поетическа култура и духовност „KADO”.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени