Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Размисли за спасението предлага в книгата си „Насън и наяве“ Роман Кисьов

На 26 октомври в Литературния клуб на Столичната библиотека можете да се срещнете с автора

Роман Кисьов
Снимка: Кармен Манукян

„Понякога при такива тежки времена на криза е добре човек да не се вторачва прекалено много в тежката реалност, а да е отворен за други измерения и за други светове, които са паралелни дори само за тези, които имат сетивата за това - духовните сетива, творците са тези, които помагат тези сетива да се отворят, изострят“, каза за БНР Роман Кисьов, който е автор на няколко книги.


В книгата му  „Насън и наяве“ една от кратките истории е "Спасение". Роман Кисьов бе гост на предаването "Нощен хоризонт" на програма "Хоризонт" и каза:

"Спасение на душата на човека от тлението на мрака, от всичко онова, което първоначално бих казал е било противоестествено от живота“.

На 26 октомври (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде представена новата книга с кратки истории от Роман Кисьов „Насън и наяве“.
С участието на Петър Чухов, Йордан Ефтимов, Мартин Христов;
музикантите Венцислав Василев (цигулка) и Радослав Николов (ел. китара), със специалното участие на художника Румен Рачев (ел. китара).
Текстове от книгата ще чете авторът.
До събитието ще бъдат допускани само лица, представили сертификат за ваксинация, сертификат за преболедуване в рамките на 12 месеца или отрицателен резултат от направено изследване за Covid-19=

Роман Кисьов е роден през 1962 година в Казанлък, но е отраснал в Русе. Живее и твори в София. Поет, преводач на поезия, художник. Завършил е Художествената гимназия в Казанлък и „Живопис“ в Националната художествена академия в София. Включен е в български и чужди поетически антологии. Негови стихотворения са преведени на 22 езика в света. Лауреат е на Националната награда за поезия на ДИ „Христо Г.Данов“, Пловдив, през 1995 г. (за стихосбирката „Вратите на рая“), на наградата за култура и изкуство „Сексагинта Приста“, Русе (1995) и „Литературен Дедал“, Скопие (2014). Почетен член на Съюза на писателите на Армения и член на международния редакционен съвет на многоезичното списание за европейска и азиатска поезия, поетическа култура и духовност „KADO”.


Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР