Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зукърбърг: Приложенията на "Фейсбук" няма да променят името си

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на представянето на компанията „metaverse“ Зукърбърг обяви, че Facebook вече ще е с ново име: „От днес нататък ще се казваме Мета.“

„Научихме много от борбата със социалните проблеми и живота под затворени платформи и сега е време да приложим всичко, което научихме за изграждането на следващия етап. Нашите приложения и техните имена и марки не се променят“, каза Зукърбърг по време на годишната конференция на разработчиците. Това съобщи БГНЕС.

В настоящия момент акциите на компанията се търгуват под логото Facebook, а от началото на декември акциите на Facebook ще се търгуват под новото име.

„Също така възнамеряваме да започнем да търгуваме под новото лого (съкратено име на компанията на пазара) MVRS, който обявихме по-рано от 1 декември“, се казва в изявление на компанията.

Компанията вече ще отчита по различен начин за финансовите си резултати - от четвъртото тримесечие на тази година Meta ще раздели резултатите от работата си на два блока: първият ще обединява работата на всички текущи приложения на компанията, вторият - работа в посоката на технологиите за виртуална реалност.

В същото време, както е отбелязано от пресслужбата, корпоративната структура в корпорацията няма да претърпи промени.

Промяната в името на Facebook идва на фона на спад в популярността на традиционните продукти на компанията сред младите хора и скандал в публичното пространство, разобличаващ нейните неетични бизнес практики.
Веднага след новината за преименуването акциите на компанията поскъпнаха с над 3%.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна