Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белият дом отчита засилване на програмата за Covid ваксинация на деца на възраст 5-11 години

Джеф Зайънтс, координатор на Белия дом за коронавирусната пандемия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Съединените щати около 900 хиляди деца от 5 до 11 години са били ваксинирани срещу Covid-19, откакто преди седмица регулаторните органи разрешиха прилагането на ваксината на "Пфайзер "- в силно намалени дози - и в тази възрастова група.

Това съобщиха от Белия дом, като добавиха, че тепърва ще разширяват имунизационната кампания. Американските деца от посочената възрастова група са около 28 милиона. Властите са организирали ваксинацията в общо 20 хиляди обекта в цялата страна - аптеки, педиатрични кабинети и болници.

Координаторът на Белия дом за коронавирусната пандемия Джеф Зайънтс каза, че чрез местни аптеки вече са назначени още 700 000 ваксинации, като в същото време над 114 детски болници в САЩ вече предлагат ваксинация на малките деца.

"Има огромни въздишки на облекчение от родители и семейства в цялата страна и ние тепърва започваме. Ще продължим да работим с губернатори, местни лидери, доставчици на здравни услуги и други, за да надградим този напредък“, посочи още Джеф Зайънтс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна