Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставки в "Демократична България" след изборите

| обновено на 15.11.21 в 17:29
Снимка: БГНЕС

Изключително лош е резултатът на "Демократична България" в сравнение с предишните парламентарни избори, коментира днес съпредседателят на формацията Христо Иванов.

„Трябва да се носи отговорност… Подавам си оставката като председател на „Да, България!“… Утре свикваме Национален съвет на партията, на който ще предложим няколко решения да бъдат взети – едното е насрочване на Национална конференция, която да избере ново ръководство на „Да, България!“, съобщи Иванов. 

Според неокончателните резултати от парламентарния избори в неделя коалицията „Демократична България“ („Да, България!“, ДСБ, Зелено движение) е шеста политическа сила с малко над 6 на сто от гласовете. 

„Резултатът… показва много сериозно отстъпление от резултатите, които бяхме постигнали както на изборите на 11 юли, така и на пролетните избори на 4 април. И в този смисъл не може да бъде оценен по друг начин, освен като много сериозен удар по способността на „Демократична България“ да изпълнява онези мисии, онези каузи, с които се е натоварила. Това е много сериозен знак в нашите поддръжници и от членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас“, каза още Христо Иванов.

Той съобщи още, че заедно с него оставки подават и членовете на изпълнителния съвет на партията, но всички ще продължат да изпълняват функциите си до избиране на ново ръководство.

Същевременно председателите на "Зелено движение" Владислав Панев и Борислав Сандов също обявиха, че подават оставки, а председателят на ДСБ Атанас Атанасов съобщи в профила си във ФБ, че свиква "Национално събрание на ДСБ за избор на Председател и Национално ръководство".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени