Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весислава Танчева: Няма да се извинявам за Лозан Панов, но той нямаше политическа кампания

Весислава Танчева
Снимка: БГНЕС

"Резултатът от изборите е смислен доколкото преброява относително точно колко български избиратели разбират истината в смисъла, в който Лозан Панов я казва и причината да избираме хора като него - с твърд характер, с невъзможна за манипулиране психика, хора, които олицетворяват идеала, защото са лютата чушка в политическото ни ежедневие, защото са твърдата глава, която се удря в стената, докато не я събори". 

Това каза пред БНР Весислава Танчева, част от инициативния комитет, застанал зад кандидатурата на Лозан Панов за президент. И допълни: 

"Днес няма да се извинявам на никого, че подкрепих Лозан Панов. Но не смятам, че това, което той направи, може да се нарече политическа кампания... Това, което се случи, беше преброяване на дивите желаещи да живеят в правова държава, но техният брой се оказа под 5%".

В предаването "Нещо повече" Танчева посочи, че според нея хората зад проекта на ПП не са си дали сметка за това, че броят на антиГЕРБ настроените и прогресистки настроените избиратели е лимитиран

"Те разпределиха лимитиран, предварително известен брой избиратели и стана така, че поради по-сериозната си подготовка и популярността си към този момент успяха да изтеглят избирателите на ДБ, на ИТН, на БСП. Те си ограничиха възможностите да преговарят с подходящи партньори в бъдещия парламент. Освен че ще са задължени да преговарят с БСП, ще имат по-сериозния проблем да преговарят с ИТН". 

Интервюто с Весислава Танчева можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна