Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Велислава Дърева: За да спечелят, партии злоупотребиха със страховете на хората

"Не може да бъде скрито странното единодействие на БСП с ГЕРБ"

Велислава Дърева
Снимка: Ани Петрова, БНР

"Притеснителна е ниската избирателна активност. Твърде много хора положиха твърде много усилия тя да спадне. Бяха извършени маса безобразия - истериите около зеления сертификат, нямало Covid, пръскали ни от самолетите, аферата с машините за гласуване на "Сиела". Изключително грозна е злоупотребата със страховете на хората, свързани с Covid. 80% от гражданите не са ваксинирани и не възнамеряват да го направят, защото постоянно им се внушава, че няма такова заболяване. Партиите си позволиха нещо отвратително - бореха се да спечелят гласовете на тези 80% от хората, вечните проценти, диагностицирани от проф. Иво Христов преди години". 

Това коментира пред БНР журналистът Велислава Дърева, член на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за президент. Според нея има опасност за политическата система в България

"Другият голям проблем е систематичното в продължение на 30 години унищожаване на всякакви авторитети". 

В предаването "Нещо повече" Дърева посочи, че не може да бъде скрито странното единодействие на БСП с ГЕРБ

"Това съюзяване с ГЕРБ, за да се зловредства срещу Румен Радев и Илияна Йотова, не говори добре за хора, които се смятат за политици". 

По думите на журналиста "БСП, която винаги е смятала второ място за провал, сега се бори за четвърто или за пето място и това е катастрофа". 

"От април до днес БСП вече е изгубила близо 800 000 гласоподаватели. Такова чудо никога не се е случвало". (Бел. ред. - На изборите на 4 април БСП получи  480 146 гласа).

Интервюто с Велислава Дърева можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна