Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Попиванов: След изборите вече не може да се говори за твърди ядра на партиите

"Политическите сили осъзнават, че търпението на избирателите е на изчерпване"

Снимка: БГНЕС

"Бързото начало на коалиционните преговори е добър сигнал, че партиите започват да осъзнават отговорността си пред българските избиратели. Явно през тази година извървяхме определен път на развитие - през април изобщо не се говореше за правителство на сериозно, през юли се налагаше едностранно правителство. Вече имаме осъзнато усещане на политическите сили, че търпението на избирателите е на изчерпване". 

Това каза пред БНР политологът Борис Попиванов. И допълни, че след тези избори ще бъде почти невъзможно да се говори за твърди ядра на партиите. 

"Състоянието на политическите сили в момента предполага да се докажат не чрез постоянни избори, а чрез стремеж за поне някаква ясна форма на управление". 

Според политолога истинска съществена реформа - като нов модел на управление, предполага не толкова силни лидери, а силни партии

В предаването "Нещо повече" Попиванов направи коментар за оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова: 

"От нейното поведение не личи, че няма намерение да се отказва. Отговорността ѝ за резултатите на БСП е висока и както и да бъде оправдавана, не може повече да бъде прикривана. Единственият шанс да запази позиции е като участва във формирането на управление, от което БСП да бъде част. Това е нейната надежда в момента". 

Интервюто с Борис Попиванов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна