Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци обновяват туристически маршрути в Странджа

5
Снимка: фейсбук, ТД "Насам - натам"



Туристическо дружество „Насам – натам“ организира почистване и маркиране на маршрути в Странджа. В него участват приятели планинари, част от групата "Да обновим туристическите маршрути и обекти". Те са си поставили за цел да развият пешеходния туризъм в планините. В Странджа целта е да се създават маршрути  до интересните забележителности край населените места, съобщи Димо Колев от организацията:

„Искаме да определим най – подходящите трасета, да ги маркираме, да поставим обозначителни табели и информационни табла с карти в няколко важни места от където започват маршрути. Този уикенд предстои седмото поред мероприятие, в което ще бъде завършено започнатото около селата Калово, Заберново, Граматиково и Визица.“

Всеки, който желае може да участва в мероприятието. Сборният пункт за събота (27.11.) ще бъде на КПП Босна, а за неделя (28.11.) ще е в центъра на с.Граматиково. Осигурени ще бъдат всички необходими материали - бои, четки, ръкавици, разредител, чували и т.н. Осигурени са и голяма част от необходимите инструменти – триони, ножици, моторен трион, съобщават организаторите. 


За да осъществява целите си туристическото дружество  набира парични средства под формата на дарения, които се използват по предназначение. 

Досега са обновени маршрути край Бръшлян, Стоилово, Малко Търново и тези, на които ще се обърне внимание този уикенд. На пролет дейностите в Странджа продължат.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна