Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стеф Къри изведе Голдън Стейт до нова победа в НБА

Стеф Къри дава наставления на своите съотборници.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Голдън Стейт Уориърс записа седми пореден успех в НБА, след като победи Ел Ей Клипърс със 105:90 като гост. В "Стейпълс Сентър" над всички на игрището за пореден път бе двукратният Най-полезен баскетболист на Лигата Стеф Къри, който завърши с 33 точки, пет борби, шест асистенции и шест откраднати топки за успеха.

Първите две части на двубоя бяха равностойни, като Уориърс имаха преднина от две точки на почивката. Ключовият момент дойде 9 минути преди края, когато Къри не получи фаул при атака на коша и след гневна реакция срещу съдиите получи технически фаул. Това ядоса звездата на гостите, той влезе в страхотна серия и той наниза три тройки за серия от 21:7 за Голдън Стейт в рамките на малко повече от пет минути, която реши изхода на мача.

"Натрупаха се няколко неща, според мен имаше фал срещу мен. Това определено ме запали, както и отбора. След това трябваше да насоча енергията си към това да вкарвам топката в коша", сподели Къри след успеха. 

Ото Портър добави 18 точки и 10 борби за победата от пейката, а Джордан Пуул се отчете със 17 точки. За Клипърс най-резултатен бе Пол Джордж с 30 точки, 5 борби и 5 асистенции.

Голдън Стейт Уориърс има най-добрия баланс в Лигата - 18 победи и 2 загуби, а във вторник гостува на тима с втория най-добър актив Финикс Сънс, който е в серия от 16 поредни успеха. Ел Ей Клипърс заема пета позиция в Западната конференция с актив 11-9.

Останалите резултати:

Индиана Пейсърс - Милуоки Бъкс 100:118

Торонто Раптърс - Бостън Селтикс 97:109

Мемфис Гризлис - Сакраменто Кингс 128:101

ЛА Лейкърс - Детройт Пистънс 110:106.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!