Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградите от 41-то издание на „Бургас и морето“

Публиката избра „Ти ми обеща“ на ВА "HighLight", журито отличи „Булевардът“ (ВИДЕО)

Песента "Ти ми обеща" получи наградата на публиката от 41-то издание на конкурса Фестивал "Бургас и морето" . Тя е по текст и аранжимент на Петър Алексиев и вокален ансамбъл "HighLight".

Песен, посветена на емблематичния бургаски булевард „Богориди“, спечели наградата на журито от 41-то издание на Националния конкурс „Бургас и морето“. „Булевардът“ в изпълнение на младия Симеон Славев е по музика на Артур Надосян, аранжимент на Румен Руменов JR и текст на Румен Николов. 


Второто място е за „На татко“ на композитора Светослав Лобушки по текст на Мариета Ангелова, изпя я Яница Кънева. Песента „Светлина“, представена от вокален ансамбъл "Фортисимо" на екипа Милен Македонски, Костадин Филипов и диригента Милена Добрева бе класирана на трето място.  

С най-много отличия- 3 от конкурса си тръгна ВА "Фортисимо", които освен третата награда на журито, получиха и специалната награда на фондация "Пламен Ставрев', както и отличието на Филиала на Софийския университет, обявено от професор Адриан Георгиев за продуциране на албум.


За 10-ти път вестник "Черноморски фар" връчи наградата за текст. Тази година тя е за Джина Дундова-Панчева и песента "Да отидем там", изпълнена от Нейко Генчев. 

Конкурсът откриха заместник-министъра на културата Илко Ганев и кметът Димитър Николов. 

Водеща бе актрисата Милена Маркова-Маца.  


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени