Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кюстендил се обединява в подкрепа на лечението на 3-годишния Оги

Снимка: Кирил Фалин

Редица благотворителни инициативи се замислят и вече се реализират в Кюстендил в помощ за лечението на 3 годишния Огнян Огнянов. Детето има проблеми със слуха, предвидено е лечение и имплантиране на лявото и на дясното му ухо.

Читалища от града ще организират благотворителни базари за продажба на коледни играчки, сувенири, подаръци. Спортни клубове са насрочили турнири и състезания с благотворителна цел. От Съдебната палата в града обявиха тази сутрин, че започва откупуването благотворително на творби от конкурса „Приказки и картини за Съда, Правдата и Справедливостта“, в който участват деца и ученици от цялата Кюстендилска област.

Вече са откупени 6 от тях. Благотворителната изложба е подредена във фоайето на 2- рия етаж на Съдебната палата. През януари 2022 г. е предвидена консултация в Истанбул и операция за поставяне на имплант в лявото ухо на детето, за да може Оги да чува и да не се забави развитието му. След това лекарският екип ще прецени дали ще се наложи имплантиране и на дясното ухо.

Офертата на болницата за първата операция е 34 650 евро -  имплант и престой от 2 дни. Семейството се нуждае от подкрепа за набиране на необходимата сума. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени