Eмисия новини
от 04.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Абстрактната реалност на Соня Станкова

Соня Станкова е фотограф-художник на свободна практика и преподавател по фотография в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив.

В творчеството си преминава през различни етапи, като за всеки проект използва различни техники на подход и изпълнение.Снима аналогова черно-бяла и цветна фотография, прави инсталации и използва дигитална фотография и изобщо всичко, което е думата ФОТОГРАФИЯ.


Ето какво сподели тя за БНР:

„3аснемам света, какъвто го виждам и чрез различни техники, трансформирайки знаците по пътя на човека, създавам една абстрактна среда, c двуизмерност на образа, превръщайки я във фотография тя става реална абстрактност, защото само реален образ може да бъде заснет. Ритъмът на подвижната вода  е като фрагменти от Дзен градина. Погледът към едно отражение е нещо лично и никой без значение, колко сме близо един до друг, не го вижда по един и същи начин. Във всеки един момент отражението е различно. И то като огледалото отразява това, което сам искаш да видиш. Твоята вибрация u чувство улавят това, което съществува само миг, а заснето, то вече е твоята картина, която сякаш продължава да живее и да се променя вече с твоите вибрации.“

За още снимки :

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Подкасти от БНР